walk · listen · create (WLC)

Ενεργή ήδη από το 2019, οι δραστηριότητες αυτής της πολιτιστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με βάση το Βέλγιο εντάσσονται σε μια διαδικτυακή κοινότητα για όλους/-ες τους/τις ενδιαφερόμενους/-ες για την περιπατητική τέχνη και τον ηχητικό περίπατο (soundwalking), μέσω μιας συνεργατικής διαδικτυακής πύλης, μιας πληθοποριστικής βάσης δεδομένων και συνεργατικών έργων. Το δίκτυο συμμετεχόντων περιλαμβάνει σχεδόν 2000 συνεισφέροντες/-ουσες καλλιτέχνες/-ιδες, με πάνω από 2500 συνδρομητές/-τριες στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό τους δελτίο.

Από το 2019, το WLC διοργανώνει ετησίως τον Σεπτέμβριο Ηχητικού Περιπάτου (Sound Walk September – SWS), ένα πληθοποριστικό διεθνές φεστιβάλ για το άκουσμα και το περπάτημα, με συμμετέχοντες/-ουσες από όλες τις ηπείρους και δράσεις σε δεκάδες χώρες, με αποκορύφωμα τα Βραβεία SWS. Διοργανώνει κάθε μήνα διαδικτυακά Walk Listen Café, στα οποία, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, προστίθενται τα WALC Café και τα –πρώτα στο είδος τους– ετήσια παγκόσμια βραβεία περιπατητικής τέχνης, τα βραβεία Marŝarto.

Το WLC συνεργάστηκε ως εταίρος με τις Συναντήσεις/Συνέδριo Περιπατητικής Τέχνης «Περιπλανώμενα Σώματα / Ρευστοί Χώροι» («Drifting Bodies / Fluid Spaces») στο Γκιμαράες το 2020 (UMinho), με τις Συναντήσεις/Συνέδριo Περιπατητικής Τέχνης «Το Περπάτημα ως Ερώτημα» στις Πρέσπες (Ελλάδα) το 2021 και το 2023 (ΤΕΕΤ/ΠΔΜ), και με τις Συναντήσεις/Συνέδριο «Σχεσιακές Γεωγραφίες και Περιπατητική Τέχνη» στην Καταλονία το 2022 και το 2024 (Nau Côclea). Ο ρόλος του WLC θα έγκειται στην παροχή βοήθειας στο ΤΕΕΤ/ΠΔΜ και στο Action Synergy όσον αφορά τον συντονισμό του έργου. Το WLC θα είναι υπεύθυνο για τον γενικό καλλιτεχνικό συντονισμό, τη διαχείριση και την υλοποίηση της διαδικτυακής πλατφόρμας και των διαδικτυακών εκδηλώσεων και τμημάτων του έργου.