TEMPS RÉEL (δηλ. Gigacircus)

Γαλλία

Το Temps Réel (Gigacircus), εγκατεστημένο στην ύπαιθρο, είναι ένα εργαστήριο καλλιτεχνικής δημιουργίας και, κυρίως, ψηφιακών πρακτικών, το οποίο εργάζεται καθαρά με πρόσφυγες και μετανάστες με αντικείμενο τον νομαδισμό και την τέχνη. Όπως η καλλιτεχνική συλλογικότητα Gigacircus, συσπειρώνει ένα δίκτυο που αποτελείται από πολιτιστικούς ενεργοποιητές (cultural actors), κοινό της υπαίθρου, αναζητούντες άσυλο και διεθνείς καλλιτέχνες. Πρόκειται για ένα σημείο συνάντησης, ένα μέρος φιλοξενίας καλλιτεχνών και ένα εργαστήριο για διαθεματική αλλιτεχνική παραγωγή.

Το Temps Réel είναι πρωτοπόρος στις ψηφιακές πρακτικές και σε νέες τεχνολογίες για καλλιτεχνικές πρακτικές με κοινωνική και οικολογική διάσταση. Ο σύνδεσμος επιτρέπει οπτικοακουστικές παραγωγές και μετάδοση, και διαθέτει μια συλλογή από μουσικά όργανα και υλικό για τις εικαστικές τέχνες. Έχοντας ως υπόβαθρο την ψηφιακή κουλτούρα και τεχνολογία, πρόκειται για έναν θύλακα που υπερασπίζεται μια παγκόσμια και συμπεριληπτική καλλιτεχνική προσέγγιση, παράγοντας δράσεις και σχεσιακό καλλιτεχνικό περιεχόμενο. Το καλλιτεχνικό υλικό που δημιουργείται στο Temps Réel είναι το αποτέλεσμα ανταλλαγών μεταξύ ανθρώπων, μεταναστών ή μη, που τους ενώνει η επιθυμία να επινοήσουν εκ νέου τις περιοχές της τέχνης και τις γλώσσες της ανθρωπότητας.

Θέτουμε τις ψηφιακές και καλλιτεχνικές μας δεξιότητες στην υπηρεσία του Ανθρώπου, ανακαλύπτοντας μαζί τις δυσκολίες των μεταναστευτικών ταξιδιών και της εξορίας, με τους αναζητούντες άσυλο να είναι ευπρόσδεκτοι στην περιοχή μας. Το Temps Réel βοηθά το WLC στο έργο της διαδικτυακής πλατφόρμας, αναλαμβάνοντας καθοδηγητικό ρόλο στα συνεργατικά καλλιτεχνικά διαδικτυακά έργα, οργανώνοντας ένα συνεργατικό καλλιτεχνικό ψηφιακό έργο, καθώς και διαδικτυακή εκπαίδευση. Θα διοργανώσει 4 residencies με τοπικούς μετανάστες καλλιτέχνες.