ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

Τα χώροι και διαδικασίες καλλιτεχνικής φιλοξενίας (art residencies) στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στη Γαλλία και στο Βέλγιο είναι ανοιχτά προς κάθε ενδιαφερόμενο/-η καλλιτέχνη/-ιδα που έχει το περπάτημα ως κεντρικό στοιχείο της πρακτικής του/της. Κάθε καλλιτέχνης/-ιδα μπορεί ανά πάσα στιγμή να μας στείλει μια εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένα ή περισσότερα από τα residencies. Σας προσκαλούμε να μας στείλετε ένα μήνυμα (e-mail or contact form?), αναφέροντας το/τα residency/-ies που σας ενδιαφέρει/-ουν, μαζί με (έναν σύνδεσμο προς) ένα βιογραφικό σημείωμα και την ιδέα για το έργο που σχεδιάζετε.

Οι κύριες Συναντήσεις (Encounters) στις Πρέσπες (Ελλάδα) θα ενεργοποιούν χώρους αλλά και διαδικασίες καλλιτεχνικής φιλοξενίας (art residencies) τόσο κατά την περίοδο προετοιμασίας τους όσο και κατά τη διάρκειά τους. Οι προσκεκλημένοι/-ες καλλιτέχνες/-ιδες θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν ένα ευρύτερο έργο φτάνοντας στο σημείο υλοποίησης των Συναντήσεων από πιο νωρίς, κάθε όμως καλλιτέχνης/-ιδα που ενδιαφέρεται να παρουσιάσει το έργο του/της μπορεί να μας στείλει μια πρόταση μετά από ξεχωριστά ανοιχτά καλέσματα, όταν δημοσιευτούν.

 Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα (e-mail),ενημερώνοντάς μας αν ενδιαφέρεστε για μια πιο μακρόχρονη παραμονή στις Πρέσπες από πριν, ή ως συμμετέχων/-ουσα καλλιτέχνης/-ιδα κατά τη διάρκεια των Συναντήσεων, συμπεριλαμβανόμενου και ενός συνδέσμου για ένα βιογραφικό και την υλοποίηση ενός έργου.

 

Για ομάδες, συλλογικότητες, οργανώσεις

Το WALC στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε συλλογικότητες και συνεργατικές πρακτικές, υπογραμμίζοντας τη σημασία των ομαδοσυνεργατικών διαδικασιών στην περιπατητική τέχνη. Αναζητεί εναλλακτικές στην ατομική αυθεντία και διερευνά παράλληλους δρόμους για την ανταλλαγή ιδεών και δημιουργικότητας. Σε αυτό το πνεύμα, το WALC επιδιώκει να επεκτείνει το δίκτυο συνεργατών του με NODES. Αυτά αφορούν συλλογικότητες, ομάδες, οργανώσεις με παρόμοια λογική, οι οποίες ενδιαφέρονται είτε να υλοποιήσουν ομαδικά έργα στις τοποθεσίες όπου βρίσκονται, κατά την προετοιμασία ή και κατά τη διάρκεια των Συναντήσεων στην Πρέσπα, είτε να συμμετάσχουν μαζί με τους εταίρους στην καθιέρωση ενός διεθνούς κέντρου για την περιπατητική τέχνη, είτε και τα δύο παραπάνω. Για τα NODES θα υπάρξουν συγκεκριμένα διαδικτυακά εργαστήρια, διαδικτυακή κατάρτιση, διαδικτυακές εκδηλώσεις και διαδικτυακές διαδικασίες δημιουργίας, φέρνοντας κοντά ομάδες από όλο τον κόσμο. Αν είστε ομάδα, συλλογικότητα ή οργάνωση, μπορείτε να απευθυνθείτε σε μας με μια εκδήλωση ενδιαφέροντος (e-mail).